Firefox NEW Firefox 2.0 released - Download Now!

Friday, July 02, 2004

Internet Pantas

Facado meningkatkan produktiviti layari web

NexusEdge merupakan sebuah syarikat teknologi maklumat diasaskan oleh bekas kumpulan arkitek dan pengaturcara komputer dari Pusat Sumber Java Serantau.

Syarikat tersebut secara aktif telah membangunkan teknologi menggunakan Java sejak 1998.

Laporan daripada Forrester Research menunjukkan aplikasi Internet yang menggunakan html atau `web sebenar' tidak produktif kerana antara muka html yang amat terhad.

Itulah antara sebab mengapa kebanyakan pengguna lebih gemar menggunakan e-mel menerusi Outlook atau Lotus Notes berbanding dengan e-mel berasaskan web.NexusEdge telah mencipta satu perisian baru yang dinamakan Facado.

Facado merupakan perisian interaktif dan boleh dikatakan mesra pengguna.Facado menjadikan laman web bertindak seperti tetingkap desktop.Facado membenarkan pelbagai laman web dibuka pada satu-satu masa, laman web diubahkan saiznya selain membenarkan pengguna menarik dan menampal semula sesuatu laman sama seperti antara muka tetingkap desktop.

Dengan menggunakan Facado, pengguna yang melayari Internet akan mendapat maklumat dengan cepat dan tepat malah boleh dikatakan `kaya, bijak, bertenaga, interaktif tetapi tidak menggunakan banyak ruang.

More


Posted by Zamri@ 7/02/2004 10:10:00 AM
Advertise Here

Buy to Let Mortgages

Adsense Traffic Secrets

Secrets how to bring more traffic to your adsense blog/web by Joel Comm

Minisitesecretsrevealed

Get your hands on Dan Kelly's "Mini-Site Secrets Revealed" absolutely free!!

Join SlashMySearch

Earn money when you search!

WordPageBuilder

Discover a simple step-by-step software tool changing the way site owners distribute content while converting old dusty eBooks and Special Reports into Money Magents...in just 6 simple steps!

MINISITE - D.I.Y

Make Your Own Mini Sites in Just 30 Minutes ~ Without Being a Web-Techie, Buying Expensive Software or Paying Huge Web Design Fees

Sponsors

Your Ad Here

Your Ad Here